Verwarmende thee met specerijen: chai!

Geloof het of niet, maar we gaan al weer naar de herfst en de dagen worden snel korter. En wat is er dan lekkerder dan na een lange herfstwandeling een écht Indiase chai (thee met verwarmende specerijen) te drinken. Wil je het helemaal authentiek serveren? Wij verkopen prachtige Indiase theekommetjes in een houten houder. Onder de foto delen we een heerlijk recept!


INSPIRATIE-1.jpg


Voor 2 mokken masala chai:

400 ml water
400 ml melk
2 eetlepels bruine suiker (of naar smaak)
1 eetlepel zwarte thee
2 theelepels venkelzaad
3 cm fijngesneden gember
8 kardemompeulen
1 theelepel zwarte peperkorrels
8 kruidnagels
1 klein stokje kaneel

Breng alle specerijen aan de kook in 400 ml water en laat het tot ongeveer de helft inkoken. De meeste smaak krijg je als je dit mengsel nu nog minimaal 15 minuten laat trekken op een klein vlammetjes of rechaud. Voeg nu de melk toe en breng weer aan de kook. Haal dan meteen van het vuur en doe de thee en suiker erbij. Laat dit mengsel nog een paar minuten trekken op een warmhouder. Haal de thee door een zeef en serveer het liefst in een glas of authentiek terracotta kommetje, zoals ze vaak in India doen. [uit: Street Food India]